Een bed ombouw van Utrechts Stadshout

Woon je in een Eco-wijk, dan let je ook op de materialen die je in huis gebruikt. Deze klant wilde dat aspect ook integreren bij de aanvraag voor een nieuw houten bed. De oplossing werd gevonden bij De Tafelboom in Utrecht die het stadshout leverde. Het prachtig mooie hout van Hollandse Iep werd gebruikt voor de bedplanken en het hoofdbord.

De Tafelboom heeft het hout grof op maat gezaagd en vervolgens in de Stadswerkplaats in Culemborg onder de Vandiktebank doorgehaald, waardoor we een mooi stel planken verkregen voor dit fijne project.

Het frame is gemaakt van eikenhouten balken waarop de planken zijn bevestigd. De basis wordt gevormd door twee zware grenen balken, waartussen twee gerecyclede Lundia lades zijn geplaatst. De fronten en de grepen van de lades zijn vervaardigd van moeraseik stadshout, op ambachtelijke wijze in de werkplaats gemaakt. Zowel het grenen als de lades zijn afgewerkt met een matte zwarte lak.

Van resthout is een rekje voor kleding gemaakt, dat tegenover het bed aan de muur is geplaatst.

 

Voor de afwerking van het stadshout, het bed, het frame en de ladefronten is gekozen voor de duurzame olie van De Cockerije. Dit resulteerde in een prachtig warme uitstraling van het hout, waarbij de tekening op fraaie wijze tot uiting komt.

Dit project heeft een schitterend resultaat opgeleverd en een zeer tevreden klant!

 

 

 

#maatwerkculemborg #maatwerkutrecht #stadshout #Tafelboom #houtenbed #Eco-wijk #meubelmakerculemborg #meubelmakerutrecht

 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *