Bankjes, voor de deur, in de tuin

Overal kom je ze tegen, tuinbankjes of zitbankjes want niet alleen in de tuin, ook voor het huis op straat, in het park of in het bos. Vaak wat verweerd, slecht onderhouden, dertien in een dozijn… Meestal omdat ze gewoon uit praktische en budgettaire redenen zijn aangeschaft.  Maar er zijn ook echt leuke en originele bankjes. Vanwege de vorm of de kleur. En daar laat ik graag wat van zien in dit blog, hopelijk met regelmatig een nieuwe vondst.

Dit bankje kwam me erg bekend voor. Ergens op een site van een meubelmaker stond iets wat er erg op leek, misschien dat hij hier inspiratie heeft opgedaan? Die was iets anders van vorm, meer als een ligstoel. Deze staat in verschillende uitvoeringen in een Duits natuurgebied net over de grens. Mooie kleuren

 

Havenstad Rotterdam, niet alleen zijn hier maritieme onderdelen de luiken met patrijspoorten verwerkt in het huis, ook het bankje in gemaakt van wat je noemt ‘rondhout’, misschien een oude mast van een zeilscheepje, een viskotter?

 

Ook in Rotterdam, bankje van wat oude vlonderplanken, misschien over van een tuininrichting. Robuust want zeker weerbestendig. Als je de zijkanten vergelijkt zie je dat de maker net wat materiaal tekort had om de rechterzijde in hetzelfde hout te maken.

 

Dit bankje zag ik staan in Utrecht bij een winkel om de hoek. Niet een gezellige plek, misschien voor het personeel? Mooi gele kleur, zo opvallend zie je ze niet vaak.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *